歡迎來到啄木鳥教育,美國留學解決方案提供者!

我要咨詢
白圖
啄木鳥教育微信號
新SAT首頁新SAT動態新SAT備考高分案例新SAT語法新SAT寫作新SAT閱讀新SAT數學新SAT詞彙新SAT改錯新SAT真題|新SAT課程|官方報考指南權威備考

10月1日北美地區新SAT考試真題回憶

2016-10-10來源: 互聯網浏覽量:
分享到:

  10月份的北美地區新SAT考試已經落下帷幕,小編特意爲大家整理了北美新SAT考試真題回憶,希望對大家的考試備考有所幫助。

  一、試卷整體難度

  本次北美考試的難度相較于亞太基本持平,語法比亞太稍稍難一些。請各位家長和同學們注意,很多時候我們說一套卷子比另一套卷子簡單或難,只是一種整體的感覺,實際上即使一套卷子簡單,也並不是說考了簡單的卷子就占優勢了。

  因爲最後在算分的時候,CB會結合整體試題難度進行正太分布和分數調整。所以做到難度大的卷子對于好學生來說更加占便宜,因爲他的容錯率就變高了;而做到簡單卷子對于程度較差的學生也並不是什麽優勢,因爲大家的錯誤率普遍減少,因此錯了一個可能分數扣得會更多。

  舉個例子,5月份的亞太卷子語法部分錯4個,扣了30分,而6月份的亞太語法錯3個就要扣50分了。所以大家單獨比較兩套的難易,以及以爲自己做到了簡單的卷子占了便宜的想法是不正確的,最後的分數調整反而可能讓你大失所望。當然,筆者並不是想危言聳聽,只是以正視聽。

  從同學們的回饋來看,北美的數學部分這次要比亞太難一些,很多題目敘述較長。因此閱讀能力較薄弱的同學,還是需要注意多進行長型閱讀題目的練習。

  二、閱讀

  本次文章的難度和OG上的後面幾套題比較接近,閱讀整體難度感覺和五六月份差別不大。這些內容和文章主題對于11月份和12月份的考試仍然具有借鑒意義。北美的這次考試出題是中規中矩的,同學們只要按部就班的複習,將OG和可汗學院的文章吃透,就沒有問題。

  第一篇:小說

  來自GeorgeEliot的SilasMarner。該選段講的是Silas去淘金,講一個weaver收養了一個小孩然後這個小孩怎麽逐漸影響他使他逐漸脫離對gold的貪戀並且從中獲得滿滿的幸福感的故事,難度和OG持平。

  原文鏈接:http://www.pagebypagebooks.com/George_Eliot/Silas_Marner/PART_ONE_Chapter_XIV_p6.html

  部分原文節選:

  As the child's mind was growing into knowledge, his mind was growing into memory: as her life unfolded, his soul, long stupefied in a cold narrow prison, was unfolding too, and trembling gradually into full consciousness.

  It was an influence which must gather force with every new year: the tones that stirred Silas's heart grew articulate, and called for more distinct answers; shapes and sounds grew clearer for Eppie's eyes and ears, and there was more that "Dad-dad" was imperatively required to notice and account for. Also, by the time Eppie was three years old, she developed a fine capacity for mischief, and for devising ingenious ways of being troublesome, which found much exercise, not only for Silas's patience, but for his watchfulness and penetration. Sorely was poor Silas puzzled on such occasions by the incompatible demands of love. Dolly Winthrop told him that punishment was good for Eppie, and that, as for rearing a child without making it tingle a little in soft and safe places now and then, it was not to be done.

  "To be sure, there's another thing you might do, Master Marner," added Dolly, meditatively: "you might shut her up once i' the coal-hole. That was what I did wi' Aaron; for I was that silly wi' the youngest lad, as I could never bear to smack him. Not as I could find i' my heart to let him stay i' the coal-hole more nor a minute, but it was enough to colly him all over, so as he must be new washed and dressed, and it was as good as a rod to him--that was. But I put it upo' your conscience, Master Marner, as there's one of 'em you must choose--ayther smacking or the coal-hole-- else she'll get so masterful, there'll be no holding her."

  第二篇:社會科學

10月1日北美地區新SAT考試真題回憶

  講科技發展對于工作數量的影響,中心觀點是在科技的影響下,人均工作效率變高了,但是工作的人的數量大幅度減少。難度和OG持平。

  原文鏈接:

  https://www.technologyreview.com/s/515926/how-technology-is-destroying-jobs/

  部分原文節選:

  Given his calm and reasoned academicdemeanor, it is easy to miss just how provocative Erik Brynjolfsson’scontention really is. ­Brynjolfsson, a professor at the MIT Sloan School ofManagement, and his collaborator and coauthor Andrew McAfee have been arguingfor the last year and a half that impressive advances in computertechnology—from improved industrial robotics to automated translationservices—are largely behind the sluggish employment growth of the last 10 to 15years. Even more ominous for workers, the MIT academics foresee dismalprospects for many types of jobs as these powerful new technologies areincreasingly adopted not only in manufacturing, clerical, and retail work butin professions such as law, financial services, education, and medicine.

  That robots, automation, and software canreplace people might seem obvious to anyone who’s worked in automotive manufacturingor as a travel agent. But Brynjolfsson and McAfee’s claim is more troubling andcontroversial. They believe that rapid technological change has been destroyingjobs faster than it is creating them, contributing to the stagnation of medianincome and the growth of inequality in the United States. And, they suspect,something similar is happening in other technologically advanced countries.

  第三篇:自然科學

10月1日北美地區新SAT考試真題回憶

  講鳥類遷徙時的V字型對列。科學家利用數據收集器跟蹤了它們的飛行並進行了分析。難度比OG大,像是khan level 3-4的文章。

  原文鏈接:

  http://m.huffpost.com/us/entry/4609100

  部分原文節選:

  Anyone watching the autumn sky knows that migrating birds fly in a V formation, but scientists have long debated why. A new study of ibises finds that these big-winged birds carefully position their wingtips and sync their flapping, presumably to catch the preceding bird’s updraft—and save energy during flight.

  There are two reasons birds might fly in a V formation: It may make flight easier, or they’re simply following the leader. Squadrons of planes can save fuel by flying in a V formation, and many scientists suspect that migrating birds do the same. Models that treated flapping birds like fixed-wing airplanes estimate that they save energy by drafting off each other, but currents created by airplanes are far more stable than the oscillating eddies coming off of a bird. “Air gets pretty darn wiggy behind a flapping wing,” says James Usherwood, a locomotor biomechanist at the Royal Veterinary College at the University of London in Hatfield, where the research took place.

  第四篇:曆史雙對比

  又是建國綱要的雙篇文章,考察的是女權問題。一篇文章認爲男女應該堅持他們的社會角色,這樣社會才能順暢發展;而另一篇認爲,機會應該給最有能力最qualified的人,而不分性別。明顯兩篇文章的觀點相反,觀點還是比較容易看出來的。

  這兩篇文章,一篇是Tocqueville的論美國的民主(DemocracyinAmerica),另一篇是Harriet Taylor Mill的enfranchisement of women,和khan以及OG上女權相關文章挺類似。

  第五篇:自然科學

10月1日北美地區新SAT考試真題回憶

  主要講了Higgs Field的假設如何解決了質量的來源這個問題,文章從講科學定理本身轉而討論了科學假設從提出到被接受的過程。

  原文鏈接:

  http://www.smithsonianmag.com/science-nature/how-the-higgs-boson-was-found-4723520/

  部分原文節選:

  A famous story in the annals of physics tells of a 5-year-old Albert Einstein, sick in bed, receiving a toy compass from his father. The boy was both puzzled and mesmerized by the invisible forces at work, redirecting the compass needle to point north whenever its resting position was disturbed. That experience, Einstein would later say, convinced him that there was a deep hidden order to nature, and impelled him to spend his life trying to reveal it.

  Although the story is more than a century old, the conundrum young Einstein encountered resonates with a key theme in contemporary physics, one that’s essential to the most important experimental achievement in the field of the last 50 years: the discovery, a year ago this July, of the Higgs boson.

  三、語法

  整體難度較高,對邏輯的考察非常嚴密,一些語法類的考點也不是一眼就能看出來的,而且本人覺得連詞考察較難比如考了accordingly之類的平時遇到的較少的詞語,考了so far as等固定搭配。

  在11月考試之前,對于成績260—310區間的同學,希望你把所有重點知識點對應的錯題整理出來,積極模考,保證下次考試能把穩定出題的點都拿到分,那麽進步空間還是很大的;對于已有基礎320+,想沖350+的同學,可以在吃透OG和khan的情況下選擇去刷PAST、Kallis、巴郎、IVY等所謂的“怪題”。

  四、數學

  北美的數學部分這次要比亞太難一些,很多題目敘述較長。因此閱讀能力較薄弱的同學,還是需要注意多進行長型閱讀題目的練習。

  數學的備考整個過程,建議各位同學先知識點的學習和查漏補缺,此時單項的練習很重要,做到不再有不會的知識點,做題不能再出現不認識的概念、記不清公式以及記住公式但不會使用的情況。然後再進行套題的訓練,在這一過程,要應對所有知識點的綜合考察,同樣還有時間的把控。之後就靜心堅持刷題,而且要去刷一些難度大的題目最佳此時可選擇可汗模擬四套,kallis六套。

  五、寫作

  北美區10月的考試題與亞太區的考試題出題的方向相似,都是關注文化領域的話題,一個把焦點集中在提倡閱讀書籍方面,一個則重點探討圖書館保留的問題。

  北美區閱讀材料主旨爲:

  Public libraries are important and should remain open

  全文解析如下:

  Adapted from Zadie Smith, “The North West London Blues.” 2012 by NYREV, Inc. Originally published June 2, 2012. Writer Zadie Smith wrote the following piece in response to news that several local libraries in the greater London area, including Kensal Rise and Willesden Green Libraries, would be closed down.

  1 What kind of a problem is a library? It’s clear that for many people it is not a problem at all, only a kind of obsolescence. At the extreme pole of this view is the technocrat’s total faith: with every book in the world online, what need could there be for the physical reality? This kind of argument thinks of the library as a function rather than a plurality of individual spaces. But each library is a different kind of problem and “the Internet” is no more a solution for all of them than it is their universal death knell. Each morning I struggle to find a seat in the packed university library in which I write this, despite the fact every single student in here could be at home in front of their macbook browsing Google Books….Kensal Rise is being closed not because it is unpopular but because it is unprofitable, this despite the fact that the friends of Kensal Rise library are willing to run their library themselves…. Meanwhile it is hard not to conclude that Willesden Green is being mutilated not least because the members of the council see the opportunity for a sweet real estate deal.

  功能:思辨式開篇

  策略:analogy, question, comparison,ethos

  解析:作者在開篇用思辨方法對現行關閉圖書館的政策進行探討。先通過一個問題引發讀者對圖書管功能的思考,然後通過對比展現圖書館具備了電子産品無法取代的 優勢,最後把矛頭指向關閉圖書館的真正目的。

  2 All libraries have a different character and setting. Some are primarily for children or primarily for students, or the general public, primarily full of books or microfilms or digitized material or with a café in the basement or a market out front. Libraries are not failing “because they are libraries.” Neglected libraries get neglected, and this cycle, in time, provides the excuse to close them. Well-run libraries are filled with people because what a good library offers cannot be easily found elsewhere: an indoor public space in which you do not have to buy anything in order to stay.

  功能:思辨說理,給出理由

  策略:example

  解析:作者認爲圖書館的優勢之一就是其多功能性,並列舉出圖書館的多種功能和用途,向讀者展示其獨特性。

  3 In the modern state there are very few sites where this is possible…. It would seem the most obvious thing in the world to say that the reason why the market is not an efficient solution to libraries is because the market has no use for a library. But it seems we need, right now, to keep re-stating the obvious. There aren’t many institutions left that fit so precisely Keynes’s definition of things that no one else but the state is willing to take on. Nor can the experience of library life be recreated online. It’s not just a matter of free books. A library is a different kind of social reality (of the three dimensional kind), which by its very existence teaches a system of values beyond the fiscal.

  功能:思辨說理,給出理由

  策略:comparison,pathos

  解析:作者認爲圖書館是無法用市場來衡量的一種社會實體,並通過反駁思辨的思維來解釋這一觀點。

  4 I don’t think the argument in favor of libraries is especially ideological or ethical. I would even agree with those who say it’s not especially logical. I think for most people it’s emotional. Not logos or ethos but pathos. This is not a denigration: emotion also has a place in public policy. We’re humans, not robots. The people protesting the closing of Kensal Rise Library love that library. They were open to any solution on the left or on the right if it meant keeping their library open…. A library is one of those social goods that matter to people of many different political attitudes. All that the friends of Kensal Rise and Willesden Library and similar services throughout the country are saying is: these places are important to us. We get that money is tight, we understand that there is a hierarchy of needs, and that the French Market or a Mark Twain plaque are not hospital beds and classroom size. But they are still a significant part of our social reality, the only thing left on the high street that doesn’t want either your soul or your wallet.

  功能:情感呼籲

  策略:pathos,diction,analogy

  解析:作者從情感的角度激發讀者對圖書館的重視,通過強烈的語氣和措辭讓反對者更明白圖書館對群衆的重大意義。

  5 If the losses of private companies are to be socialized within already struggling communities the very least we can do is listen to people when they try to tell us where in the hierarchy of their needs things like public space, access to culture, and preservation of environment lie. “But I never use the damn things!” says Mr. Notmytaxes, under the line. Sir, I believe you. However. British libraries received over 300 million visits last year, and this despite the common neglect of the various councils that oversee them. In North West London people are even willing to form human chains in front of them. People have taken to writing long pieces in newspapers to “defend” them. Just saying the same thing over and over again. Defend our libraries. We like libraries. Can we keep our libraries? We need to talk about libraries. Pleading, like children. Is that really where we are?

  功能:總結全文,情感呼籲

  策略:pathos,rhetorical question,statistics,example

  解析:用更加強烈的情感呼籲和質疑式的辯駁來總結全文,提出保護圖書館訴求。

  寫作部分的備考過程,建議同學們一個是要有大量的閱讀量的積累,我們一直強調的“得閱讀者,得天下”。但要想有效提升寫作能力,不要純純的閱讀,每篇文章練習過後,對段落的分層、對寫作手法的二度分析是不容忽視的環節。同時,臨近考試的考生,一定要進行模考,有時間意識和緊迫感,練習整篇文章的寫作。

  推薦閱讀2016年10月1日SAT考試大揭秘



本文關鍵字:SAT考試,SAT考試真題回憶
編輯: alex
分享到:
我要咨詢

關注啄木鳥

啄木鳥教育
ID:zmnedu
美國留學方案提供者
因爲專業 所以出色

美國留學快報
ID:liuxuekuaibao
傳遞美國留學資訊動態
美國大學申請技巧

搶占美國TOP50名校入學名額,先人一步提前規劃,免費申請高端美國留學方案!

X
X驗證碼已發送到您的手機,請確認

X您的信息提交成功,稍後啄木鳥教育留學申請專家會與您聯系,請保持手機暢通。